DRs Huset solgt til flere verdensdele

DRs Huset solgt til flere verdensdele

Efter at DR’s dramaserie ’Huset’ først på måneden modtog den prestigefulde Prix Italia-pris for ’Bedste TV-drama’, kan flere salg nu annonceres til internationale TV-stationer.

DR Internationalt Salg har netop lavet en aftale med britiske BBC, om at den britiske public service-station kan vise ’Huset’ i Storbritannien og Irland.

Derudover har DR solgt ’Huset’ til TV- og streamingkanaler i Frankrig (til Canal+-kanalen Polar+), USA (MHz Networks), Australien (SBS), Holland (NPO) og Belgien (BE TV).

Samtidig lyder det fra DR Internationalt Salg, at der er flere salg af serien på vej snart.

“Huset’ er et autentisk, komplekst og overbevisende portræt af de barske realiteter i livet i fængslet, hvor det ikke kun er de indsatte, der er fanget”, siger lederen for BBC’s programindkøb Sue Deeks i forbindelse med købsaftalen.

DR’s fiktionschef Henriette Marienlund glæder sig over, at ’Huset’ nu også kommer ud i verden.

“At ikke bare danskerne, men også udlandet i form af både en flot pris og gode salg kan se den høje kvalitet og relevans i ‘Huset’ er naturligvis virkelig glædeligt. Det beviser for mig, at de personlige dilemmaer, der udgør essensen i serien, ikke kun giver genlyd i en national kontekst, men tilbyder mere universelle menneskelige fortællinger om, hvor svært det kan være at træffe det rigtige valg”, siger hun.

Share