Jørgen Leth: Aburd jeg ikke har fået ridderkorset

Jørgen Leth: Aburd jeg ikke har fået ridderkorset

Filmskaber, poet, tidligere cykelkommentator og meget andet, Jørgen Leth, undrer sig i en ny bog Sidste udkald for rejsende, at han ikke har fået ridderkorset af det danske kongehus. “Ja det er da åndsvagt, at de må se Frankrig give mig en stor udmærkelse for at fremme fransk kultur. Det er da absurd”, siger Leth i bogen til spørgsmålet om han gerne vil have et dansk ridderkors. Dialogen foregår i et kapitel, hvor Leth bekræfter, at han gerne vil have anerkendelse for det arbejde han har lavet i sin karriere.

Jørgen Leth er født i 1937. Han har blandt andet udgivet mere end 30 bøger og instrueret mere end 40 film. I en årrække var han Tour de France-kommentator på TV2.

Bogen er skrevet i samarbejde med Jakob Kvist og bygger på en række personlige interviews af Jørgen Leth. Den er udkommet den 3. november på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Share