Nyt album fra Alex Riel

Nyt album fra Alex Riel

Alex Riel, oprindeligt en frisør fra Vanløse, har haft en enorm indflydelse på jazzmusikken i Danmark og Europa. Gennem tiden har han lagt den rytmiske grund for mange indflydelsesrige musikere inden for jazzens verden, og hans talent er blevet anerkendt af mange legender, han har samarbejdet med. Blandt andet ønskede Bill Evans at tage ham med til USA, og Dexter Gordon kaldte ham Europas bedste trommeslager. Listen over saxofonister, han har spillet med, er imponerende og inkluderer navne som Ben Webster, Yusef Lateef og Stan Getz.

I 2023-udgaven af hans sessions fra New York i 1997 og 1999, tilføjede han to yderligere tenorsaxofon-giganter, Michael Brecker og Jerry Bergonzi, til sin imponerende liste.

Albummet “ALEX RIEL IN NEW YORK”, der udkommer den 25. november, indeholder optagelser med nogle af tidens mest anerkendte musikere, inklusiv Mike Stern på guitar, Kenny Werner og Niels Lan Doky på klaver, samt Eddie Gomez og Chris Minh Doky på bas.

Share