Yderligere 10 navne tilføjet til Northside festival 2024

Yderligere 10 navne tilføjet til Northside festival 2024

I sidste uge kunne Aarhus-festivalen løfte sløret for navne som Massive Attack, Troye Sivan og Kaytranada. Nu følger yderligere 10 navne – heriblandt The Smile, Slowdive og Vince Staples.

Efter sidste uges offentliggørelser fortsætter NorthSide med annonceringen af artister til næste års musikprogram. Mens festivalen fortsat skaber plads til spændende navne inden for pop og hiphop, byder dagens offentliggørelse også på flere sværvægtere inden for den alternative musikscene.

Engelske The Smile har for nyligt offentliggjort en Europaturné sammen med annonceringen af deres andet album Wall of Eyes,som udkommer til januar. Gruppen, der består af Radiohead-medlemmerne Thom Yorke og Jonny Greenwood og trommeslager Tom Skinner fra jazz-gruppen Sons of Kemet, udgav deres første album i 2022 og spillede samme år en storrost koncert på Roskilde Festival. Nu er de tilbage, og selvom Yorke og Greenwood allerede har optrådt på festivalen med Radiohead i 2017, vil det være første gang, de gæster ”smilets by” som The Smile.

Dagens annoncering er generelt spækket med kunstnere fra særligt Storbritannien. Landsfællerne i shoegaze-bandet Slowdive gæster festivalen for første gang med deres psykedeliske, drømmende og længselsfulde rock. Reading-kvintetten har allerede udsolgt to koncerter i Store VEGA i starten af året, så det er et yderst populært band, der aflægger festivalen besøg. 

I den fortsat mere alternative ende af genrespektret kommer også franske Jehnny Beth, som blandt andet er kendt fra den engelske postpunk-gruppe Savages. Beth skulle oprindeligt have spillet på sidste års festival, men måtte desværre aflyse. Også det nye, fremadstormende irske band The Clockworks, der kalder sig selv “the punk-rock version of The Streets”, gæster festivalen til sommer sammen med den noget blødere, London-baserede sangskriver Blanco White, som forener spanske, latinamerikanske og vestlige musiktraditioner i et inderligt folk-univers.

I en noget anden boldgade slutter Long Beach-rapperen Vince Staples sig til rækken af hip-hop artister, der finder vej til Aarhus til sommer. Vince Staples blev blandt andet kendt for sine samarbejder med det amerikanske Odd Future hip-hopkollektiv og den nu afdøde rapper Mac Miller, samt for sine introspektive og samfundsbevidste tekster. Hans seneste album Ramona Park Broke My Heart fik flotte 5/6 stjerner fra Soundvenues anmelder, og der er varslet nyt materiale, når han tager på sin første Europaturné i fem år.

Danske legender og nye talenter
I sidste uge kunne NorthSide blandt andet annoncere Ukendt Kunstner og Barselona som nogle af de danske artister, der indtager festivalen til sommer. I dag føjes yderligere fire danske navne til programmet inklusivt det folkekære Thy-orkester Jonah Blacksmith, som senest gæstede festivalen i 2022. Raptrioen Malk De Koijn vækker deres legendariske, ordkløvende bagkatalog til live, mens den fremadstormende hitsmed D1MA bringer sin storroste, genrebrydende lyd til Eskelunden for første gang. Sidst men ikke mindst kommer den nye, danske artist Afskum med sit hæsblæsende live show og alternative, poetiske lydtapet.

NorthSide løber i 2024 af stablen fra den 6. til den 8. juni, og billetsalget er startet.

Share