Taylor Swift kåret til Person of the Year 2023

Taylor Swift kåret til Person of the Year 2023

Popikon Taylor Swift er af Time Magazine kåret til Peron of the Year 2023.

Time Magazine skriver i begrundelsen at Swift er valgt, da hun har fundet en vej til at give mennesker over hele verden håb i mørke tider. “Ingen andre på planeten i dag kan røre så mange mennesker så godt”, skriver Time. “Dette er det mest stolte og gladeste jeg nogensinde har følt”, kommenterer Swift i Time Magazine.

33-årige Taylor Swift slog igennem som popsanger allerede som 17-årig, har solgt mere end 200 millioner albums, og er den mest streamet kvindelige kunstner nogensinde.

Prisen blev uddelt første gang i 1927, hvor Charles Lindbergh, der var den første der fløj hele vejen over Atlanterhavet, blev kåret.  Blandt andre modtagere af prisen kan fremhæves Mhatma Gandhi, der var manden bag Indiens afhængighed fra Storbritannien, amerikanske præsidenter som blandt andre Franklin D. Roosevelt, Dwigt Eisenhower, Harry S Truman, John F. Kennedy, Richard Nixon og Ronald Reagan og Barak Obama,  Tysklands diktator Adolf Hitler, Sovjetunionens diktator Joseph Stalin, Englands premierminister Winston Churchill, menneskerettighedsforkæmper Martin Luther King, miljøforkæmper Greta Thunberg og sidste år Ukraines præsident Volodymyr Zelensky.

Share