Sidste gang med den nuværende Orange Scene

Sidste gang med den nuværende Orange Scene

Den ikoniske Orange Scene, der benyttes på Roskilde Festival, skal skiftes ud. Det skriver Sjællandske Medier.

Orange Scene på Roskilde Festival er den største scene en musiker kan spille på i Danmark. Nu skal selve den fysiske scene skiftes ud, da den slidt op og lever ikke længere op til de krav som festivalen har.

“Stålkonstruktionerne skulle skiftes ud, og det skal dugen i den grad også. Den er faktisk blevet repareret, og vi har gjort alt, hvad vi kan, for at strække levetiden så langt som muligt”, forklarer festivalens direktør, Signe Lopdrup til Sjællandske Medier, og fortællere videre at festivalen har måtte afvise flere kunstnere grundet scenens begrænsninger. Det bliver dermed sidste gang, at den nuværende scene benyttes i 2024. Den blev brugt første gang i 2001.

Den nye scene vil blive endnu større, og en del af den vil stå permanet på Dyreskuepladsen i Roskilde, og vil i øvrigt være mere bæredygtig. Det kan dermed være en mulighed at benytte den på andre tidspunkter end under selve festivalen. Prisen bliver omkring 30 millioner kroner, og levetiden minimum 25 år.

Udseendet på den den nuværende Orange Scene er blevet Roskilde Festivals logo.

Share