Årets Ord 2023 er fundet

Årets Ord 2023 er fundet

DR og Dansk Sprognævn fandt fredag formiddag ’Årets Ord’, da P1’s ’Klog på Sprog’ blev sendt direkte fra Frederikssund Gymnasium. Det blev ChatGPT.

Det blev fredag afgjort i en særlig udgave af programmet ’Klog på Sprog’ på P1 og DR LYD med Adrian Hughes som vært. Sejren skete lige foran ordene koranafbrænding og iltsvind, der også var med til det sidste.

Det var 16. år i træk, at Dansk Sprognævn og DR i fællesskab kårede ’Årets Ord’, og i år blev afgørelsen truffet i en direkte udsendelse blandt en række unge sprogbrugere og deres lærere på Frederikssund Gymnasium.

DR og Dansk Sprognævn har fundet ’Årets Ord’ siden 2008, og ’Årets Ord’ er ikke nødvendigvis et nyt ord – men det kan det være. Det kan også være et gammelt ord, som har fået fornyet aktualitet eller en ny betydning i det forgangne år.

I begrundelsen for at vælge ChatGPT, hed det blandt andet, at det sofistikerede stykke kunstig intelligens for alvor har revolutioneret landet det seneste år.

Det har været ‘Årets Ord’ de foregående fem år

  • 2022: Kyiv
  • 2021: Coronapas
  • 2020: Samfundssind
  • 2019: Klimatosse
  • 2018: Hvidvask
Share