Anne Linnet tager på stor ”Sange Til Livet Part 2” forårstour

Anne Linnet tager på stor ”Sange Til Livet Part 2” forårstour

Sidste år udgav Anne Linnet værket ”Sange Til Livet”. En flot samling af 50 smukke sange, der var blevet til igennem to årtier. Disse sange skal nu ud og have luft under vingerne på en forårstour, der rammer hele landet.

Følelser og fællessang
Som albummets og tourens titel antyder, handler sangene om livet. Fra den spæde start til slutningen samt alt det, der kommer indimellem, når liv leves. Fælles for dem er, at de taler til følelserne. Til den længsel et menneske kan have efter et andet menneske, håbet, du bærer med dig gennem livet, afgrunden, du føler, du står ved, når du mister en nær ven, et tæt familiemedlem, eller dit livs kærlighed. Anne Linnet fortæller: 

”Det er meget følelsesladet. Det er meget skabt af følelser alt sammen, og man kan sagtens sætte sangene på, hvis man har brug for at græde igennem”, fortæller Anne Linnet om de stemnings- og længselsfulde, og for nogles vedkommende nærmest meditative, sange. Og jeg tror i virkeligheden, at der efter Corona-årene, men også bare i det hele taget, at der er nogen, der vil have glæde af de her sange. Andre vil forhåbentlig kunne finde noget trøst i dem, da mange af sangene også er sorgbearbejdende på en eller anden måde.”

Sange Til Livet
Sange Til Livet er blevet til gennem de sidste 20 år i København, Skagen, Paris, Dublin og Phi Phi Island. Min sang ’Forårsdag’ nåede at ligge i skrivebordsskuffen i 18 år, inden den blev udgivet. Det samme gør sig gældende for nogle af sangene på ’Sange til livet’, hvoraf de første stammer fra 2003.

Da jeg var barn, tog min mormor, som boede i Tønder, mig ofte med i kirke. Jeg elskede, når orgelet satte i, og sangene blev sunget. Men jeg forstod ikke meget af, hvad teksterne handlede om, for sproget var gammelt og snørklet. Så når vi kom hjem, satte min mormor sig ved klaveret og spillede sangene igen og forklarede mig om teksterne. 
Det er først de senere år, det er gået op for mig, hvor stor en betydning min mormor har haft for, at jeg lærte hele den danske sangtradition og den uvurderlige sangskat af tanker, følelser og refleksion, der ligger gemt her, at kende.

Share