Leif Sylvester-biografi er et poetisk tidsbillede

Leif Sylvester-biografi er et poetisk tidsbillede

Den 14. november har multikunstner Leif Sylvester udgivet selvbiografien Ama’rkaner. Et portræt af Sylvesters barndom og ungdomsliv på Amager.

Af Kenneth Møller Kristensen

Biografer er der masser af derude. Specielt op til jul udkommer de i hobetal. Men få er som Ama’rkaner. Eller denne anmelder har ikke læst en biografi som denne før. Bogen er nemlig lavet som en lang række af små historier fra Leif Sylvesters liv. Altså ingen sammehængende fortælling og rød tråd med et budskab.

Som læser sidder man med en følelse af at være på en poetisk rejse. Fra historie til historie. Og jo længere man kommer igennem bogen, jo tydligere bliver det at det hele hænger sammen og danner en fortælling. En fascinerende måde at sammensætte en historie på. Det fungerer.

Leif Sylvesters historier er barsk og til tider rørende. Specielt historien om Sylvesters brors død er nærmest overvældende. Men bogen er også tankevækkende og inspirerende. Og så giver Ama’rkaner et godt tidsbillede på en tid og en verden, der ikke findes mere. Amager er bare noget helt andet nu end det var, da Leif Sylvester var barn og ung. Og det er verden generelt.

Tre Appelsiner til Ama’rkaner. Givet for at ramme en stemning og et tidsbillede, der ikke kan undgå at gøre noget ved en læser, med mindre læseren er lavet af sten. Og så en ekstra appelsin for de små fingertegninger, som Sylvester har lavet til bogen. De tilføjer lige lidt ekstra til hele oplevelsen. Bogen kan være lidt af en mundfuld, så giv dig tid til at nyde de mange små fortællinger.

Ama’rkaner er udkommet, den 15. november, på forlaget Frydenlund. Bogen er på 300 sider, og koster vejledende kr. 299,95. Bogen er illustreret med Leif Sylvesters egne fingertegninger.

Share