TV2 lancerer magasin om USAs præsidentvalg

TV2 lancerer magasin om USAs præsidentvalg

Miriam Zesler og Poul Erik Skammelsen står i spidsen for TV 2s nye USA-magasin, som med indsigt, fascination og humor hver uge vil gøre danskerne klogere på amerikanerne og det historiske præsidentvalg, som landet står over for i 2024. ‘Kampen om USA’ får premiere på TV 2 News og TV 2 Play 4. januar.

Genvinder 81-årige Joe Biden magten og tager en tørn mere som USA’s præsident eller vender 77-årige Donald Trump tilbage til Det Hvide Hus? De to aldrende spidskandidater ventes at få hovedrollerne i det 60. amerikanske valg, som afholdes 5. november 2024, og som mere end nogensinde før kan splintre den i forvejen hårdt prøvede sammenhængskraft i USA.

TV 2 sætter sig fra start tungt på dækningen af det historiske valg med det ugentlige magasin ‘Kampen om USA’, som hver torsdag har valget som overordnet motor og et nysgerrigt folkeligt fokus på, hvorfor amerikanerne er så splittede, og hvordan de forholder sig til demokratiet. Hvorfor stemmer de, som de gør, hvis de da overhovedet stemmer?

“Jeg har altid været fascineret af magten og indflydelsen. Ikke kun den politiske magt omkring Det Hvide Hus, men også det dynamiske samfund, der opfinder en iPhone og sociale medier, som også bliver en del af andre landes hverdag. Eller når amerikanerne diskuterer svære emner som MeToo og Black Lives Matter, så bliver det også en diskussion for os. Når de vælger en ny præsident, der vil i en helt ny retning, så bliver det også noget, vi skal forholde os til”, siger Poul Erik Skammelsen, som har dækket alle amerikanske præsidentvalg, siden Bill Clinton vandt første gang i 1992.

Poul Erik Skammelsen og Miriam Zesler er skiftevis værter på ‘Kampen om USA’, som får et panel bestående af Mirco Reimer-Elster på fast basis og Berlingskes kulturredaktør Birgitte Borup og USA-kommentator Sofie Rud på skift.

‘Kampen om USA’ erstatter ‘Verden ifølge News’ i valgåret og kommer til at bestå af to dele af henholdsvis 30 og 25 minutters varighed og kan ses hver torsdag på TV 2 News og TV 2 Play fra 4. januar. 

For at komme helt tæt på og tale med amerikanerne om, hvad de har råd til i supermarkedet, narkoepidemien, racisme, retten til at bære våben, abort og til, hvad de siger om Taylor Swifts enorme globale succes, bliver værterne og det faste panel bakket op af TV 2s faste hold i USA.

Det består af USA-korrespondent Lotte Mejlhede, som er bosat i Washington D.C., og journalist Celina Liv Danielsen, der bor i New York.

Share