Nyt rejseprogram på DR: Rane Willerslev og Vicky Knudsen på vilde eventyr

Nyt rejseprogram på DR: Rane Willerslev og Vicky Knudsen på vilde eventyr

I nye rejseprogrammer på DR1 og DRTV rejser antropolog Rane Willerslev og biolog Vicky Knudsen på ekspedition til nogle af de afkroge af verden, hvor der stadig findes vild natur

I Danmark har vi kun omkring to procent vild natur tilbage, og vi lever efterhånden mere side om side med naturen end i pagt med den.

I programserien ’Vilde eventyr’ tager Rane Willerslev og Vicky Knudsen ud for at møde nogle de mennesker, som stadig lever i tæt pagt med naturen. Sammen vil de se nærmere på, hvad det gør ved dem som mennesker, og om vi eventuelt kan lære noget, som kan gøre os lykkeligere.

I de tre programmer rejser Rane Willerslev og Vicky Knudsen blandt andet til Kirgisistan, hvor de møder et stolt nomadefolk, der lever, som de har gjort i århundrede. De kommer også til Estland, der på mange måder ligner Danmark, men som er meget, meget vildere, og sidst, men ikke mindst går turen til Madagaskar – et helt unikt og kontrastfyldt sted, der i 160 millioner år var isoleret fra resten af verden.

På rejsen møder de blandt andet hedenske guder, bundløse moser og gigantiske rovdyr. De kommer også på en rejse tilbage i tiden gennem ufremkommelige urskove og isolerede øsamfund og stifter bekendtskab med før-kristne ritualer og naturens mystik.

Første afsnit kan ses på DR1 søndag den 7. januar klokken 20.00. Andet og tredje afsnit sendes henholdsvis søndag den 21. og søndag den 28. januar samme tid. Alle tre afsnit kan ses på DRTV fra søndag den 7. januar klokken 6.00.

Share