Nyt arkivtilbud med nyrestaureret udgave af Huset på Christianshavn

Nyt arkivtilbud med nyrestaureret udgave af Huset på Christianshavn

Navnet på DR’s nye arkivtilbud hedder Gensyn. Det får premiere til foråret på DRTV med blandt andet en nyrestaureret udgave af tv-klassikeren Huset på Christianshavn. Der bliver også gensyn med en lang række andre mindeværdige DR-programmer, som for eksempel Ka’ De li’ østers, Nana, Lørdagshjørnet, Gamle Danmark, højdepunkter fra det navnkundige TV-Teatret og meget mere.

Lanceringen af Gensyn kommer, efter et politisk flertal sidste år besluttede at stille dele af DR’s omfattende arkiv til rådighed på en lettilgængelig og indbydende måde. Det er en opgave, som DR – ifølge generaldirektør Maria Rørbye Rønn – har set frem til at løfte, og hun glæder sig til at præsentere resultatet for danskerne.

“DR’s arkiv er et rent skatkammer af programmer fra tidligere tider, som giver nye perspektiver på nutiden. Vi vil gerne sikre, at der sammen med alle nyproduktionerne og dækning af samtiden på DRTV bliver en rigtig god mulighed for at gå på opdagelse i arkivet. Jeg tror, at Gensyn kan bidrage til netop det ved at tale til både vores nostalgi og gøre os nysgerrige efter at vide mere om vores fælles kulturarv. For nogle gange kan man finde ro og lære meget om den tid vi lever i ved at tage et kig tilbage”, siger generaldirektøren.

Den endelige premieredato på Gensyn og detaljer om indholdet bliver offentliggjort senere. Samtidig får en nyrestaureret udgave af Huset på Christianshavn premiere. Serien blev vist på DR gennem det meste af 1970’erne med ikke færre end 84 afsnit. Den blev instrueret på skift af Erik Balling, Tom Hedegaard og Ebbe Langberg, og er skrevet af flere kendte forfattere som Leif Panduro, Johannes Møllehave, Benny Andersen, Paul Hammerich og Lise Nørgaard.

“Vi har valgt at give Huset på Christianshavn et filmteknisk ansigtsløft, som vi gjorde det med Matador i 2017. Det gør vi, fordi vi mener, at den er en væsentlig del af vores fælles kulturarv, og fordi den næst efter Matador er den af vores ældste serier, som danskerne er allergladest for fortsat at se rigtig meget”, siger Maria Rørbye Rønn.

Det er restaureringseksperter fra Nordisk Film Shortcut, der har renset alle afsnit af ’Huset på Christianshavn’, som nu både fremstår skarpere og mere klar i farverne, ligesom formatet er tilpasset nutidens tv-skærme

Share