En bog-oase på Amager

En bog-oase på Amager

Tidligere var det et normalt syn med små antikvariater overalt i Danmarks hovedstad. Men Internettets udbredelse er antallet faldet markant. Men en af de gode gamle antikvariater finde stadig, og har stor succes.

På Amagerbrogade, i den gode ende, altså den ind mod Christianshavn findes Amager Antikvariat. Et klassisk Amager-sted, der til april har 40 års jubilæum. Mere end 50.000 bøger og tegneseriehæfter er samlet på 120 m2. Det emmer af stemning, og det er svært at holde lysten til at kaste sig over en bog tilbage. Der er bunker overalt og reolerne bugner.
Ejer Uffe Sand startede Antikvariatet helt tilbage i 1984, som blot 19-årig. “Jeg fik mulighed for at overtage et antikvariatet, der var blevet kørt lidt ned. Efter at have spurgt i ti banker, lykkedes det at få overtalt Privatbanken til at låne mig 35.000 kroner, og så kunne jeg komme igang”, forklarer Uffe Sand til JuicyNet.dk.
Ti år nåede Sand at have butik i de oprindelige lokaler. Så fik kan mulighed for at rykke til den nuværende placering. “Er rigtig glad for den her butik med store vinduespartier og rigtig meget vægsplads”. Der har dog også været svære tider undervejs. “Da Internettet for alvor blev udbredt var det svært at sælge leksika og vidensbøger. Mange antikvariater lukkede, men jeg kæmpede videre og fandt et koncept, der hænger sammen”.

Uffe har med sin butik blandt andet den store fordel, at han har en fantastisk placering et sted på Amagerbrogade, hvor et stor antal gående og cyklister passerer hver dag. Rigtig mange stopper op og kigger på den altid spændende udstilling han har i vinduerne.

Et bredt udvalg
Uffe har fokus på at have et bredt udvalg af titler, så han kan imødekomme de fleste målgrupper. “Her kommer folk i alle aldre og med forskellig smag. Jeg vil gerne have et bredt udvalg, så jeg kan imødekomme også de skift der ske i, hvad der er oppe i tiden”, forklarer Uffe, der heller ikke har onlinesalg. “Det har faktisk den fordel, at jeg ofte har titler, som af den ene eller anden grund er blevet meget populære og bliver udsolgt online. Så kommer folk rent fysisk og besøger min butik”, fortæller Uffe smilende imens døren hele tiden går op og nye kunder kommer en. Der er ingen tvivl om, at butikken er et tilløbsstykke “Det er selvfølgelig mange fra Amager og Christianshavn, der kommer her. Men folk komme også langvejs fra. Jeg har faste kunder, der kommer både fra Jylland og Norge, der kommer og køber stort ind.

I de første år var Uffe meget opsøgende på loppemarkeder og lignende steder for at opkøbe bøger. “Men nu kommer folk til mig. Mange kommer blot ind og afleverer bøger efter en oprydning, og så får jeg tilbudt flere dødsboer hver uge og må ofte sige nej”. Derfor er udvalget altid helt i top hos Antikvariatet på Amagerbrogade. Det er hyggeligt at lægge vejen forbi, og Uffe er altid imødekommende og klar til en hyggelig snak.

Share