En helt almindelig onsdag aften hos Amager Records

En helt almindelig onsdag aften hos Amager Records

Hvad laver man en helt almindelig onsdag aften? Weekenden nærmer sig, men det er jo ikke lille-fredag endnu. Måske trækker det i dig for at få oplevelser og indtryk. For indtryk giver inspiration og energi.

Det er selvfølgelig muligt at få, hvis du bor i København. Altså nye indtryk. Danmarks hovedstad har kulturtilbud – også en onsdag aften. Blandt de nyere og i øvrigt meget innovative steder, hvor du kan få ny inspiration er Amager Records midt på Amagerbrogade. “Stedet Amager har manglet”, har denne skribent hørt flere sige.

Amager Records er, som navnet siger, en secondhand musikbutik. Men det er også blevet et kurtursted, der fungerer som café, spillested og meget mere. Med andre ord: Et hyggeligt samlingssted.

JuicyNet.dk var forbi en onsdag i februar. Gråt udenfor. Vamt og hyggelig belysning indenfor. Vi kom i god tid inden Hein Westergaard kvintet skulle gå på som en del af vinterjazz festivallen. Satte os og observerede. Stille og roligt begyndte publikum, 50 styks er der plads til sådan en aften, at indfinde sig. Værtsparret Niels og Louise gjorde sig umage. Umage med at lave pladser til gæsterne, få folk til at sidde behageligt, og helst sammen med dem, de gerne vil sidde med. For som vært giver det altid bonus, at byde gæster velkomme og få dem til at sidde godt. Det forstår de hos Amager Records.

Magien indfandt sig, da jazz bredte ud ud i det smagfuld indrettet lokaler, hvor secondhand vinyler er det vigtigste element. Lækker jazz en onsdag aften. Publikum var overraskende ungt, og viden om jazz var tydeligt til sted. Og ja jazz lyder bare bedre blandt secondhand vinyler. Amager Records er stedet Amager har manglet. Hold øje med kalenderen og sociale medier og få nogle gode oplevelser i den hyggelige butik. Både på en onsdag, men også rigtig mange andre dage. Der sker stort set altid noget hos Amager Records.

Allerede lørdag er der koncert i Amager Records igen. Det kan du se i vores koncertkalender.

Share