DR i stort europæisk samarbejde om ny dokumentar med legendarisk popgruppe

DR i stort europæisk samarbejde om ny dokumentar med legendarisk popgruppe

I år er det 50 år siden, den svenske popgruppe ABBA sang sig til tops ved Eurovision med sangen ’Waterloo’. Sejren markerede starten på det, der skulle blive et af verdens største og mest sælgende musikgrupper nogensinde.

Nu skal historien om Agnetha, Björn, Benny og Anni-Frid fortælles én gang for alle – og på en hidtil uset og storslået måde i dokumentaren ’ABBA – imod alle odds’. Den indeholder blandt andet eksklusive interviews, man troede var gået tabt, kilder tæt på gruppen samt klip fra SVT’s enorme arkiv, der blandt andet gemmer på sjældne optagelser.

En dansk-svensk idé – og et stort europæisk samarbejde

Ideen om dokumentaren er opstået hos DR og SVT, og undervejs er 10 andre public service-stationer stødt til samarbejdet, herunder britiske BBC, tyske ARD/WDR, franske France Télévisions, norske NRK og finske YLE.

Redaktør i DR Dokumentar Anders Bruus siger om dokumentaren:

“Ambitionen er at fortælle historien om Skandinaviens største og en af verdens største popgrupper nogensinde på et helt nyt niveau. ABBA har gennem tiden præget den globale musikscene, herunder den danske, og det vidner om, at musikkens og kunstens sprog er universelt og bringer mennesker sammen på tværs af lande. Aldrig har så mange tvstationer samarbejdet om at folde historien om dem og deres kulturelle betydning ud. Og når en idé hos DR og SVT ender ud i, at så mange europæiske tv-stationer engagerer sig i at fortælle historien om en svensk popgruppe, viser det ABBA’s betydning gennem 50 år”.

Prisvindende instruktør står bag

’ABBA – imod alle odds’ centrerer fortællingen om perioden mellem albummene ’Arrival’ fra 1976 og ’Super Trouper’ fra 1980, der anses for at være popgruppens storhedstid. Dokumentaren er produceret af Rogan Productions og instrueret af den prisvindende instruktør James Rogan, der blandt andet står bag ’Freddie Mercury: Det sidste kapitel’.

Dokumentaren har verdenspremiere på CPH:DOX den 23. marts. Den kan ses på DRTV til maj forud for Eurovision Song Contest i Malmø, og vises desuden i mere end 15 lande rundt i Europa.

Share