Falderebet er klar med singlen Svin Med Glasur. Lyt her

Falderebet er klar med singlen Svin Med Glasur. Lyt her

Den danske rock/støjpop-kvartet Falderebet udgiver fredag singlen Svin Med Glasur – et melankolsk og TV2-inspireret nummer med et kritisk indspark til fejltrinskulturen i Danmark.

Svin Med Glasur er en sang om det enorme hykleri og den skinhellighed, som ifølge Falderebets frontmand Bo Bech Arvin kendetegner den tid, vi lever i. Han mener at sangen belyser en perfekthedskultur, hvor vi er bange for at udstille fejl, men hvor vi er lige så hurtige til at pege fingre, når andre bliver afsløret i fejltrin.

”Vi har glemt, at mennesket er fejlbarligt, og at tilgivelse er en af de bedste gaver, som vi kan give hinanden. Og det kunne jo være at vi selv fik brug for det en dag… Ikke mindst på de sociale medier, er vi utrolig hurtige til at blive krænket over andres adfærd uden at se os selv i spejlet. Teksten er skrevet i affekt, så den er derfor endnu mere harmdirrende og sarkastisk, end det plejer at være – og det siger ikke så lidt efterhånden,” udtaler Arvin med et smil på læben.

Musikken er iørefaldende og vellydende med en umiskendelig TV-2-vibe, som opstod, da de fire bandmedlemmer legede med sangen i øvelokalet. Med Henrik Bergers smagfulde guitarfigurer, Jakob Lunds potente bas, og ikke mindst trommeslager Anders Ramhedes Sven Gaul-agtige beat på det musikalske oplæg, lød sangen pludselig som noget, der hørte hjemme på ‘Nutidens Unge’ – en af Falderebets yndlingsplader fra 80’erne. 

Svin Med Glasur lander i kølvandet på den hæsblæsende single Ind I En Storm. Der er lagt i kakkelovnen til et velkomponeret album, som fejres med koncert på Hotel Cecil på releaseaftenen den 3. maj. 

Om Falderebet
Københavner-kvartetten Falderebets udtryk er potent, melodiøst og insisterende, og bandet består af profilerede og erfarne musikere fra den københavnske undergrund. Som en musikalsk eksponent for ’Nordic Noir’, tager Falderebet udgangspunkt i ’Støjpop’, inspireret af den nye bølge af post-punk fra Stuttgart med bands som Die Nerven og Karies. I front står sanger og sangskriver Bo Bech Arvin med et personligt tekstunivers på dansk, der kredser om de eksistentielle kriser og udfordringer, der ofte rammer det enkelte menneske i det postmoderne samfund.

Deres seneste album – LP’en ’En Dans På Roser’ – blev udgivet i maj 2022, og fik en flot modtagelse med positive anmeldelser og masser af redaktionelle playliste-placeringer på Spotify. 

Share