Blæst og Burhan G kommer på årets Grøn

Blæst og Burhan G kommer på årets Grøn

Torsdag udvider Muskelsvindfonden og Tuborg årets Grøn-plakat med yderligere to navne, når de tilføjer Blæst og Burhan G til årets lineup. De skal turnere på de danske landeveje med resten af lineuppet, der allerede tæller Tobias Rahim, Scarlet Pleasure og TV·2. Grøn besøger otte danske byer fra den 18.-28. juli 2024.

Kæmpe hits, dansefest og glade dage. Dét er hvad det grønne publikum kan se frem til, når Blæst og Burhan G drager med på tur gennem det danske sommerland med resten af den grønne karavane.

Danseglade debutanter på Grøn 2024
Det er ikke uden grund, at Blæst satte publikumsrekord under Roskilde Festival sidste år, da de åbnede Orange Scene foran 70.000 publikummer, hvilket gør det til den bedst besøgte åbning af den ikoniske scene nogensinde. Med hits som “Lad Mig Gå”, “Disko i KBH” og kæmpehittet “Juice” er der da heller ingen tvivl om, at Blæst har taget hele Danmark med storm, og nu er turen kommet til Grøn. 

Bandet, der består af Fernanda Rosa, Anders Bondo, ­Valentin Buchwald og Lauge Kjærulf, har på mange måder været allestedsnærværende de sidste par år. Når Blæst åbner Grøn til sommer, bliver det deres debut på turnéen, og publikum kan glæde sig til at synge med på deres store danske pophits, der er kendetegnet ved deres funky rytmer og Fernanda Rosas karismatiske vokal.

“Vi er enormt beærede over at få lov til at være med på Grøn-holdet i år. Det er en virkelig sej festival, hvor frivillige kræfter driver et kæmpe projekt, og hvor der bliver samlet en masse penge ind til Muskelsvindfonden. Samtidigt er det en festival, hvor der er plads til alle, og en festival vi selv er kommet på, især i vores barndom. Derfor er det en kæmpe ære at få lov til at stå på scenen. Der er mange gode minder tilknyttet Grøn, og vi håber at kunne skabe nogle nye gode minder for publikum,” udtaler Blæst.

Tilbage på Grøn efter 10 år
I mere end tyve år har Burhan G samlet nationen omkring nogle af landets mest storslåede og hitspækkede liveshows – og med hele syv studiealbums, der har medført utallige guld og platinplader, lægger Burhan G sig utvivlsomt forrest i feltet af dansk pop. Burhan G gæstede Grøn for første gang i 2008 og var tilbage igen i både 2012 og 2014. Nu finder Burhan G tilbage til magien, når han i år er tilbage med sine enestående ørehængere fra toppen af hitlisterne for at feste med Grøn.

Pop- og R&B-stjernen Burhan G tordnede ind på danskernes nethinde, da han strøg direkte ind på hitlisterne med sine følelsesladede ballader og uptempo pophits i 2010 med sit selvbetitlede album. Med hele 13 top 10 singler og et album, der gik seks gange platin, cementerede Burhan G sin overbevisende topposition i dansk musik. Med sit imponerende bagkatalog som “Jeg Vil Ha’ Dig For Mig Selv”, “Mest Ondt” og “Tættere På Himlen” lagde den charmerende popdreng landets radiokanaler ned med sin klokkeklare vokal og ærlige tekster.
“Det er på mange måder en kæmpe ære at stå på Grøn-scenerne til sommer. Fællesskabet foran og på scenerne er meget meningsfuldt at være en del af. Derfor går jeg til disse koncerter med respekt og ydmyghed. Bandet og jeg er allerede i gang med forberedelserne, og vi glæder os til at dele oplevelser og skabe nye minder med alle. Vi ses på Grøn til sommer!”, lyder det fra Burhan G.

Turnéplan 2024:
18. juli: Tårnby
19. juli: Kolding
20. juli: Aarhus
21. juli: Aalborg
25. juli: Esbjerg
26. juli: Odense
27. juli: Næstved
28. juli: Valby

Share