Folketinget og DR vil gøre grundlovsdag til en national festdag

Folketinget og DR vil gøre grundlovsdag til en national festdag

Folketinget og DR vil i samarbejde med stærke kræfter i civilsamfundet løfte grundlovsdag til en større og mere festlig national fejring af vores demokrati, fællesskab og grundlov. I år sker det med fællessang fra Vandrehallen, transmission fra Folketingets officielle grundlovsmarkering den 5. juni og en stor grundlovsfest ved DR Byen. Og så kan børn og unge sende forslag til landets statsminister.

“Grundloven er det danske samfunds vigtigste lov. Den giver os demokrati og frihed. Vi kan takke grundloven for, at vi kan vi leve som frie mennesker. Ytre os, som vi vil. Tro på det, vi vil. Det er en gave, som folk andre steder i verden er parate til at dø for”, siger Folketingets formand, Søren Gade.

Sammen vil Folketinget og DR indbyde til grundlovsfejring på udearealerne ved DR Byen i København. Her vil der blandt andet være flere scener med sang, musik, debat og taler, og den danske grundlov og vores stærke demokrati vil blive hyldet og fejret med forskellige grundlovsaktiviteter og underholdning for alle aldre. TVA Live og P4 sender fra grundlovsfesten ved DR Byen og andre grundlovsfester i hele landet.

Share