Ny krimi om spædbørnsdrab på Lolland udkommer den 6. juni

Ny krimi om spædbørnsdrab på Lolland udkommer den 6. juni

Lolland, sommeren 1897. Egnen hærges af gårdbrande og spædbørnsdrab. Da endnu et lig af en nyfødt dreng findes i en sø nord for Nakskov, bliver efterforsker Georg Rosenkrantz sat på sagen. Han allierer sig med den tidligere prostituerede Karen Sjællænder, der kender alle afkroge af byens rå underverden, og afdækningen trækker tråde til de polske roebønder og byens store sukkerfabrik.

Forfatter Tonny Vorm er aktuel med den historiske krimi De navnløse, der kredser om en række spædbørnsdrab på Lolland i det sene 1800-tal. Bogen tegner et portræt af et brutalt samfund, hvor nye tanker om social retfærdighed kolliderer frontalt med gamle magtstrukturer.

På kanten af det nye århundrede er Nakskov en af Europas driftige havnebyer, og samfundet er præget af en industri i vækst, men også af en gryende klassebevidsthed, der truer den bestående orden. En orden, som magtens mænd vil gøre alt for at bevare.

Tonny Vorm tager i De navnløse udgangspunkt i virkelighedens Palle Rosenkrantz, der i 1903 skrev Hvad skovsøen gemte, som ofte betragtes som Danmarks første reelle kriminalroman. Bogen kaster lys på de eksistenser, som er gået navnløse over i historien.

Tonny Vorm er forfatter, oversætter og litteraturkritiker ved Dagbladet Information. Han har skrevet fagbøger, essays og fiktion, senest den anmelderroste roman Spor i sneen. De navnløse er hans tredje roman. Han har desuden blandt andet skrevet en række bøger om cykelsport.

De navnløse af Tonny Vorm udkommer 6. juni.

Share