Øget støtte til kulturcenter

Øget støtte til kulturcenter

Med en støtte på 2,7 mio. kr. på det kulturelle aktstykke har regeringspartierne netop vedtaget mere end en tredobling af støtten til kunstcentret Copenhagen Contemporary (CC) set i forhold til tidligere år.

CC er én af Skandinaviens største institutioner for samtidskunst, beliggende på Refshaleøen i markante industrielle lokaler ombygget til kulturbrug.

Copenhagen Contemporarys udstillingsprogram præsenterer nogle af samtidskunstens største verdensstjerner – aktuelt blandt andet den japanske komponist og videokunstner Ryoji Ikeda, hvis 1000m2 store hovedværk dataverse er en symfoni over menneskets kortlægning af verden – fra hjernens mindste neurologiske funktioner til solens enorme bevægelser.

”Det er en enorm glæde og lettelse at regeringen på denne måde viser sin opbakning til vores arbejde. CC er en af landets allerstørste kunstinstitutioner – og én af de yngste. Vores arbejde vækker interesse langt ud over landets grænser, og tilskuddet kommer på et for os helt afgørende tidspunkt. Vi har brug for politisk opbakning og luft under vingerne for at indfri vores store kunstneriske ambitioner og gøre samtidskunsten til en helt naturlig del af danskernes hverdag.”, forklarer direktør Marie Laurberg.

Share