Godt Nytår! Hvad venter i 2024?

Godt Nytår! Hvad venter i 2024?

2023 ligger bag os. Nu er det tid til 2024.

Farvel til 2023. Året hvor coronapandemien officielt sluttede. Året der bød på den varmeste dage, 4. juli, på kloden siden 1979. Året hvor salget af vinyl oversteg salget af CD’er. Men også året hvor næsten 60.000 mennesker døde i et jordskælv i Tyrkiet og Syrien, og hvor Finland blev en del af Nato. Blandt gode nyheder fra 2023 kan det fremhæves at bestanden af tigere stiger i Indien samt at der er skabt en genmodificeret bakterie, der kan nedbryde plastik i saltvand. Og så spillede Elton John efter sigende karrierens sidste koncert den 8. juli i Stockholm. Ikke alt i verden går den forkerte vej

Hvad venter så i 2024?

2024 er olympisk år. Det er tid til de 33. olympiske sommerlege. De finder sted i Paris fra den 26. juli til 11. august, og bliver det største sportsevent nogensinde i Frankrig. Det er i 2024 præcis 100 år siden, der sidst var OL i Paris. Der skal dystes om 329 medaljesæt i forskellige 32 sportsgrene. Mere end 10.000 atleter forventes at deltage ved legene.
Grundet OL i Paris slutter årets Tour de France for første gang nogensinde i Nice. Der startes i Toscana i Italien den 29. juni og finalen i Nice er den 21. juli.
Blandt andre store sportsbegivenheder i 2024 kan det fremhæves at Super Bowl er den 11. februar i Las Vegas. Champions League fodboldfinalen skal finde sted den 1. juni på Wembley i London, og den 14. juni til 14. juli skal der afvikles EM i fodbold i Tyskland.

Er du til koncerter kan du i Danmark blandt andet opleve Depeche Mode i Royal Arena den 10. februar. Minds of 99 spiller tre dage i Parken til juni og Metallica to gange samme sted tidligere på samme måned. Det internationale melodi Grand Prix er i Malmø i starten af maj.

Politisk kan vi se frem til valg til Europaparlamentet til juni, og den 5. november er der præsidentvalg i USA. Og mon ikke der også kommer til at ske noget overraskende i dansk politik! Og vidste du at Indonesien skifter hovedstad fra Jakarta til Nusantara den 17. august?

Ved indgangen til 2024 er der fortsat to store krige i verden. I Ukraine og i Gaza. Det er umuligt at spå om hvad der kommer til at ske i de to krige, men lad os håbe på fred.

I øvrigt er 2024 skudår, så du kommer til at opleve den 29. februar 2024.

Godt nytår. 2024 bliver en oplevelse.

Share