Bred musiksmag centralt på Vesterbro

Bred musiksmag centralt på Vesterbro

Pladebutikken Beat ligger på Enghaveplads midt på det trendy Vesterbro i København. Måske den bedste placering i Danmark til at kunne formidle musik. Og det gør de i stor stil i butikken, der har et virkelig bredt udvalg både af vinylplader men også musikbøger. Og ja så har de mange kunder. Sidstnævnte er vel det vigtigste.

Peter Sørensen startede Beat i 2016. “Jeg har tidligere haft pladebutik på Christianshavn i 80’erne, og kedede mig nok lidt. Derfor ledte jeg efter et sted, hvor jeg kunne lave noget som dette med pladebutik, men også café og plads til at lave events”, forklarer Peter Sørensen. “Jeg havde ambitioner, og fandt de her lokaler, der passede perfekt. Og for ejerne var mine tanker og planer også lige det de ønskede for stedet”.

“Så pludselig stod jeg med nøglerne til lokalerne. Men skulle jo finde ansætte folk og bygge butikken op. Jeg ville have nogen i butikken med en viden om musik, og som kunne vejlede kunderne. Og jeg var heldig at finde et par folk, der havde arbejdet i nogle af de pladebutikker i København, der var lukket ned”.

I september 2016 slog Beat døren op. Og fra dag 1 var der kunder i butikken. Det har været lige siden. Og det er både unge og ældre og alle slags mennesker med forskellig musiksmag, der kommer i butikken på Vesterbro. “Vi har hele tiden sørget for ikke at være snobbet omkring vores musiksmag. Vi lytter til folk, og har også det musik de unge gerne vi høre. Vi har mange helt unge kunder. Men vi har generelt et bredt udvalg af musik fra hele verden, og har holdt fast i dette i hele vores levetid. Det giver nu pote”, vurderer Peter Sørensen, og fortæller at de i 2023 solgte tæt på 50.000 vinylplader.

“Boomet med vinyler blev nok startet af den lidt ældre nostalgiske generation. Men de unge har også taget det til sig”.

I København er der stadig flere og flere turister. Det kommer i høj grad også detailhandlen til gode. “Vi har ikke sådan reklameret, men mund-til-mund metoden virker, og vi har virkelig mange turister, der kommer her og køber plader. Både danske og udenlandske turister. Vi oplever intet fald i omsætningen, når alle københavnerne er på ferie om sommeren”.

Beat er et rart sted at komme. Både for at kigge på og købe plader og musikbøger, men også for at nyde en kop kaffe. “og det var jo formålet fra start af”, slutter Peter Sørensen. Det er det generelt på Enghave Plads på Vesterbro, altså rart at være, og de aktivitet, der udspringer fra Beat bidrager i høj grad til at Enghave Plads er et naturligt samlingspunkt i København. For musikelskere og mange andre.

Share