Lys og lyd mødes foran DR Koncerthuset til Copenhagen Light Festival

Lys og lyd mødes foran DR Koncerthuset til Copenhagen Light Festival

Den 2. til 25. februar er det tid til Copenhagen Light Festival 2024. En lejlighed til fede oplevelser i Danmarks hovedstad.

Den 1. februar indvies det audiovisuelle kunstværk Unorbit, som forener lys og musik med inspiration fra DR Koncerthusets arkitektur. Værket er en del af dette års Copenhagen Light Festival.

‘Som en meteor, der lander i en isblok’. Sådan har den franske stjernearkitekt Jean Nouvel beskrevet idéen bag sin banebrydende arkitektur i DR Koncerthuset – med et billede fra Peter Høegs roman ’Frøken Smillas fornemmelse for sne’.

Nu bliver Nouvels vision vakt til live foran huset i et nyt, audiovisuelt kunstværk, som indgår i dette års Copenhagen Light Festival.

Værket har fået titlen ’Unorbit’ og er skabt af scenografen og arkitekten Elisabeth Holager Lund i samarbejde med komponisten Christoffer Møller, og DR Vokalensemblet har indspillet værkets lydside.

En meteor på rejse
Stiller man sig på pladsen foran DR Koncerthuset i perioden 1.-25. februar, vil man se flere forskellige lysprojektioner, som tilsammen danner værket Unorbit.

Dels vil man tydeligt kunne se omridset af Koncertsalens meteorlignende form bag DR Koncerthusets blå facade, som også vil blive ramt af changerende lysvirkninger. Og dels vil man i kanalen foran huset og DR Byen se en lysskulptur med en form som en æggeformet meteorit.

Samtidig vil man kunne høre lyden af DR Vokalensemblet i musik komponeret af Christoffer Møller.

Værkets titel ’Unorbit’ kan oversættes til ’ude af kredsløb’, og billedkunstneren Elisabeth Holager Lund beskriver værket sådan: “’Unorbit’ fortæller om et ensomt, astronomisk objekts rejse, hvor det forlader sine kendte omgivelser, sit kredsløb og oprindelige solsystem. Rejsen afsluttes i vores atmosfære og på den blå planet som en kollision, en gensidig transformationsproces og en ny begyndelse”.

Share