De Gyldne Laurbær til Kim Blæsbjerg

De Gyldne Laurbær til Kim Blæsbjerg

Den danske forfatter Kim Blæsbjerg har vundet bogprisen De Gyldne Laurbær for sin roman ”De bedste familier”.

”De bedste familier” kaster lys over et stykke danmarkshistorie, der ikke tidligere har været beskrevet i litteraturen. Romanen kredser om livet på og omkring kemikaliefabrikken Cheminova i Vestjylland, og er en fortælling om, hvordan mennesker kan tabe stort midt i det fremskridt, de ellers er en del af. Om mænds store planer og kvinder, der ikke bare vil følge med.

De Gyldne Laurbær uddeles af foreningen De Gyldne Laurbær, og er blevet uddelt siden 1949. Prisen uddeles en gang årligt baseret på en afstemning fra samtlige danske boghandlere i januar.

Der stemmes efter disse præmisser: ”Giv din stemme til en nulevende dansk forfatter, der i år har udsendt en skønlitterær bog, som efter din bedømmelse vil vinde en plads i litteraturen, og som fortjener al den påskønnelse og opmuntring, som vi boghandlere og medhjælpere gennem denne manifestation kan bidrage til. Prisen kan kun vindes én gang, og der kan således ikke stemmes på tidligere vindere”.

Den forfatter, der får flest stemmer – efter de gældende præmisser – vinder  De Gyldne Laurbær for det netop overstået kalenderår.

Share