Spot festival udvider lineup med syv nye navne

Spot festival udvider lineup med syv nye navne

Den 3. og 4. maj afvikles den 27. udgave af Spot Festival i Aarhus. Der er netop tilføjet syv nye navne til festivallens lineup

Dagens tilføjelser til Spot 2024 er Blikfang, Diane Emerita (SE), Døgg Nónsgjógv (FO), GUZO, KRIS, Rebebe og Østen.

GUZO er navnet på det nye ambitiøse engelsksprogede soloprojekt fra August Fogh, hvor lyden er en bastard mellem Bon Iver, 070 Shake og 90-grunge, med et univers der er lige så kontrastfyldt, som det er særegen. Færøske Døgg Nónsgjógv synger på sit modersmål, men stemningssproget er universelt, og lytteren inviteres til en personlig forbindelse – som en samtale mellem venner om svære emner. De svære emner i livet er også noget, som Blikfang omfavner i musikken. Midt i en eksplosion af både lyd og bevægelse behandles emner som forhold til egen identitet, køn, krop og udtryk med musikalske referencer til både tv-2 og japanske arkadehaller.

Det danske alt-pop talent, Rebebe besidder en stemme, der er nærmest provokerende fuld af nærvær. Med tekster grebet ud af virkeligheden, sætter sangerinden ord på sit eget liv, alt der falder hende ind, det hun ser, møder og observerer. Aarhusianske Østen er stadig et ubeskrevet blad, men med debutsinglen ‘Regn’ har han allerede fanget opmærksomheden hos mange. Hans musik bringer tankerne i retning af en magisk blanding af Sivas og Sebastian – fyldt med nærvær og sårbarhed i en organisk konstellation. Svenske Diane Emerita har boet mange steder i verden, men det er i musikken, hun har fundet sit sted. Med en kombination af en dyb, følelsesladet stemme og fantasifuldt klaverspil skaber hun en både eventyrlig og rå lyd. Til slut har vi KRIS, der laver musik, du sætter på i toget på vej hjem fra en dårlig bytur, mens du håber på, at strømmen på dine hovedtelefoner holder længe nok til at få dig til endestationen. Han sætter lyd og tekster til ungdomslivet, og omfavner alt det, der må opstå på vejen.

Share