DR med dokumentar om branden på Børsen

DR med dokumentar om branden på Børsen

Den 16. april 2024 stod Børsen i flammer. Nu har røgen lagt sig, og ud af asken rejser sig vigtige spørgsmål: Hvad blev reddet, hvad kan genopbygges, og hvad er gået tabt for altid?

I den nye dokumentar ’Børsen – Danmarkshistorie i flammer’, som vises på DR ser værten, DR’s historie- og kongehuskorrespondent Cecilie Nielsen, nærmere på historien bag den ikoniske bygning og de dramatiske dage, der indhyllede København i røg og hele Danmark i sorg.

I dokumentaren kommer seerne helt tæt på forløbet på dagen for branden, hvor administrerende direktør for Dansk Erhverv Brian Mikkelsen og flere andre frivilligt kastede, hvad de havde i hænderne for at redde flere hundrede kunstværker og historiske papirer ud af den brændende børs.

Derudover møder vi konservatorerne og ser deres arbejde med at redde de mange kunstgenstande, imens flammerne stadig havde fat i bygningen, og nationen holdt vejret.

“Der er store følelser på spil, når dele af den nationale kulturarv forsvinder eller bliver ødelagt. Med denne nyproducerede dokumentar samler vi alle brikkerne og giver det store perspektiv på Børsens tilblivelse og 400 års historie, arkitektur og kunst”, siger Lisbeth Langwadt, chef for DR Bred kultur og fakta og fortsætter: “Via DR’s store arkiv og de vigtigste eksperter tager vi danskerne med ind i det Børsen, der ikke er længere. Programmet undersøger, hvilken betydning Børsen har og har haft for Danmark, og hvad der kan reddes – og måske genopbygges – af dette nationalklenodie”.

Dokumentaren kan ses på DR1 torsdag den 2. maj klokken 20.00 og på DRTV fra samme dag klokken 6.00.

Share