Menukortet til Northside Festival 2023 er klart

Menukortet til Northside Festival 2023 er klart

NorthSide Festivallen bliver i år afholdt fra den 1.-3. juni. Arrangørerne har netop offentliggjort deres mad- og barprogram for 2023. Igen i år venter der gæsterne et grønt menukort, der både kan stille sulten efter den tunge festivalburger, det bærbare pizzaslice, de sprøde fritter, saftige tacos, milkshakes med ekstra oktaner og alt derimellem. På barsiden kan gæsterne glæde sig til gengangere som champagnebar, ginbar og cocktailbar, samt premierer på flere spændende samarbejder mellem festivalen og små producenter.

Aarhusianernes favoritter på NorthSide
NorthSides gæster forventer at møde deres favoritsteder på festivalen, og det lever festivalen også op til i år. Publikum kan således slukke tørsten i champagnebaren drevet af Sjovinisten eller gå hårdt til den på Krystallin, hvor ejerne af Bardok langer vodkashots og pickles over disken. Derudover kan man i gårdhaven hos Njord Gin Club få serveret en NorthSide ’23 signaturcocktail, som det aarhusianske gindestilleri har lavet i samarbejde med festivalen. Og det ville ikke være NorthSide, hvis man ikke kunne slukke tørsten i en kold Tuborg – økologisk, selvfølgelig. På madsiden kan gæsterne glæde sig til femretters tapasmenu hos Restaurant Kolo, falafler fra Faour, håndlavede empanadas fra Lima og sprøde pizzaer fra de populære Pizzaboys. Skal det være helt særligt kan man booke en af de få pladser, der snart sættes til salg i Restaurant Moments NorthSide-version af deres anmelderroste, Michelin-anerkendte restaurant, og Restaurant Tiende tilbyder en otte-retters banquet i deres VIP-restaurant. Klubscenen på NorthSide bliver også varetaget af erfarne kræfter, når folkene bag Den Sidste byder op til helnatsdans på Paradis og Klub22 genopstår på festivalen.

Collabs, der giver et ekstra skub
NorthSide har tradition for at finde lokale producenter af mad og drikke, der bare mangler en stor scene de kan udkomme på. Oles Gård havde sin debut på NorthSide og det samme havde Norlund Cocktails og Njord Gin. I år kan gæster på NorthSide få fornøjelsen af Nova Blomme – en japansk blommelikør, som kan være afløseren til Aperol Spritz. Man kan også læske sig i Æblefalds cider lavet på lokale æbler fra Aarhusegnen og æbler, der vokser omkring festivalpladsen. Endelig lancerer NorthSide i år en såkaldt sour øl i samarbejde med Jacobsen Øl. Den får navnet NorthSide Sublime og kan købes i baren Beer Barn.

”Vi er enormt stolte over vores mad- og barprogram igen i år”, siger Peter Skoven, NorthSides Director for mad, drikkevarer og atmosfære. ”Vi har et bredt tilbud til vores gæster, og jeg kan garantere, at der er noget for enhver smag. Vi holder fast i at hjælpe nogle af de små up-and-coming producenter frem, mens vi stadig tilbyder de store trækplastre, som vi ved er publikumssucceser Og ingen steder er der gået på kompromis med kvalitet og bæredygtighed – det er stadig en grundværdi for os, at vi vil gå forrest her”.

Fakta om mad og drikke på Northside 2023:

  • NorthSide tog i 2022 konsekvensen af sin grønne profil og serverede kun plantebaseret og økologisk mad. 150.000 måltider blev serveret i løbet af festivalens tre dage
  • Den plantebaserede madplakat er en del af NorthSides rejse mod en altid grønnere festival med målet om at tage gæsterne på en smagfuld rejse ind i fremtidens gastronomiske oplevelser
  • Der er i 2023 flere gengangere fra sidste år på menuen, blandt andet Meyers, OliOli, Grød, Pizzaboys, Falafel du Marais, Faour og Spiselauget
  • Festivalen fortsætter samarbejdet med Dansk Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening, som tilsammen står bag Plantebaseret Videnscenter
Share