Det Kongelige Teater har lanceret sæson 2024/2025

Det Kongelige Teater har lanceret sæson 2024/2025

Opera, ballet, skuespil, musical og koncerter – Det Kongelige Teater har lanceret programmet til sæson 2024/2025. Sæsonen byder blandt andet på 150 års jubilæum for Gamle Scene og helt ny scenekunst, klassikere, koncerter og masser af turné-aktiviteter i hele landet.

Ballet 
Balletten fortsætter anmeldersuccesen Koreorama, hvor tre nye koreografer fra Den Kongelige Ballets koreografuddannelse viser deres første værker på Gamle Scene. I november følger en spektakulær premiere med helaftensballetten  Blodbryllup af kompagniets egen stjernekoreograf Eukene Sagues. Christopher Wheeldons Tornerose vender tilbage til teatret efter over ti års skønhedssøvn i januar 2025, og i maj fejrer vi 100-året for F. Scott Fitzgeralds klassiske roman med Arthur Pitas balletbrag Den store Gatsby.  

Skuespil. Cilius i hovedrolle
Skuespillets sæson står i klassikernes tegn med August Strindbergs Et drømmespil iscenesat af Skuespillets husintruktør Anna Balslev, Henrik Ibsens Peer Gynt og Oscar Wildes satire Bunbury i Skuespilhuset. På Gamle Scene kan Holbergs tragikomiske klassiker Jeppe på Bjerget opleves med Frederik Cilius i titelrollen. Sæsonen byder også på ny dramatik om Marie-Antoinette af Regimentet og de danske varieté-stjerner Barrison Sisters i musikforestillingen Feberen. Årets udendørsforestilling bliver også en stor klassiker, nemlig en ny version af H.C. Andersens Snedronningen, hvor Dyrehaven bliver forvandlet til et magisk islandskab.

Opera
Operasæsonen åbner med en spektakulær, ny opsætning af Verdis mesterværk Don Carlos. Kasper Holten iscenesætter den tyske multikunstner Manfred Trojahns højdramatiske opera Orest dirigeret af Marie Jacquot. Retten til eget liv og egen krop er i fokus i Anne Barslevs nye udgave af Mozarts elskede opera Figaros bryllup. Der er bel canto for fuld udblæsning i Donizettis dramatiske dronningedrama Maria Stuarda, og imponerende vokalmusik fra barokkens guldalder i Vivaldis Griselda. Wagners Mestersangerne i Nürnberg kan for første gang opleves i Operaen iscenesat af mesterinstruktøren Laurent Pelly. Sæsonen byder også på en helt ny opera, Asle og Alida, af komponisten Bent Sørensen med tekst af nobelprismodtageren Jon Fosse.

Koncerter 
Det Kongelige Kapels nye chefdirigent Marie Jacquot tiltræder i sæson 2024/2025, og ved det historiske orkesters første symfonikoncert fortolker hun Mozart, Korngold og Richard Strauss. Senere på sæsonen står hun i spidsen for Det Kongelige Kapel, Det Kongelige Operakor og Den Kongelige Operas solister i Mozarts store Messe i c-mol. Koncertsæsonen byder også på et besøg af det engelske dirigentikon Ivor Bolton og den franske stjernepianist Bertrand Chamayou samlet sprudlende operette-nytårskoncerter, en rigt varieret kammerkoncertserie og stemningsfulde barkoncerter.

Musical
Årets store musical på det Kongelige Teater i sæson 2024/2025 er Billy Elliot med musik af Elton John. Billy Elliot er en af de mest prisvindende musicals og har bland andet Anette Heick, Anne Marie Helger og Alban Lendorf på rollelisten.

Børneforestillinger
Igen i år kan børnefamilier vælge mellem en lang række oplevelser skræddersyet til vores yngre teaterpublikum. I Skuespillet er der i efteråret premiere på en helt ny forestilling om Pinocchio efter Carlo Collodis kendte eventyr, mens vi til februar kan byde på et gensyn med Jakob Martin Strids Den utrolige historie om den kæmpestore pære. I Balletten kan man opleve en helt ny børneballet, For højt, for vildt, og for meget!, baseret på en ny børnebog af Thomas Korsgaard. Derudover byder teatret på en række gratis arrangementer og aktiviteter som pixiforestillinger og vores rullende teaterlegeplads Postyrium på hjul.

Share