DRs P3 og Danske Taler indfører ny Årets Stemme Pris

DRs P3 og Danske Taler indfører ny Årets Stemme Pris

Årets Nye Stemme er Danske Talers nye talentpris, som uddeles i samarbejde med P3. Prisen hylder nye talentfulde talere, der har udvist modet til at tage ordet og gøre en forskel. I sidste ende er det brugerne på dr.dk, der vælger Årets Nye Stemme.

Med en helt ny talentpris vil Danske Taler i samarbejde med P3 fremme begejstringen ved det talte ord blandt unge og anerkende dem, som bruger deres stemme til at gøre en forskel. Samtidig er håbet, at prisen kan inspirere endnu flere unge til at turde tage ordet og gøre deres mening gældende.

“Talen er desværre en lidt truet genre, der i disse tider ofte kommer til at stå i skyggen af debatten og interviewet, og det er en skam. Den forberedte tale med gode, velovervejede argumenter skal tilbage i centrum for den demokratiske debat, og derfor vil vi gerne hylde de nye, modige stemmer, der gør – og tør – det. Prisen skal bane vejen for nye retoriske rollemodeller. Det er talentet, som formår at bruge sproget til at udtrykke sig, vi leder efter. Om talerne er holdt på talerstolen, ølkassen eller instagram, er underordnet, siger Carl-Emil Prehn”, der er taleredaktør hos Danske Taler.

Alle unge under 26 år kan indstilles til ‘Årets Nye Stemme’. En jury udvælger fem nominerede, som offentliggøres på DR P3’s flader, og vinderen findes efterfølgende via en brugerafstemning på dr.dk. Alle finalisterne bliver tilbudt et taleruddannelsesforløb for at videreudvikle talentet. Selve vinderen får en pengepræmie på 5.000 kroner.

Share