Årets kunstplakat til Copenhagen jazzfestival præsenteret

Årets kunstplakat til Copenhagen jazzfestival præsenteret

Den iranskfødte kunstner Farshad Farzankia har taget den danske kunstscene med storm og vakt international opmærksomhed. Hans farvestærke, fabulerende malerier rækker på én gang århundreder tilbage i tid og traditioner og kaster et kritisk blik på vores egen tid. Copenhagen Jazz Festival kan nu præsentere plakatkunstner Farshad Farzankia som manden bag årets kunstplakat.

Farshad Farzankia er født i den iranske hovedstad Teheran i 1980, men flygtede som ni-årig med sin familie til Danmark i kølvandet på Den Iranske Revolution. Han uddannede sig til grafisk designer og arbejdede i en årrække inden for faget, indtil han i 2016 valgte at dedikere al sin tid til maleriet.

Poetisk kraft stråler ud af Farzankias malerier. Værkerne er fulde af motiver, figurer og tegn, der sætter både store og små fortællinger i spil – om identitet og selvfortælling, frihed og bevægelse. Årets plakatkunstner henter inspiration i nutidens hvirvlende, digitale billedstrømme, i poesi og filmkunst, i populærkulturen og hos vidt forskellige kunstnere – fra Asger Jorn til Andy Warhol.

Farzankias værker rejser højaktuelle spørgsmål om, hvad det vil sige at leve i en globaliseret verden, hvor personlige erfaringer og konstante billedstrømme gør tilværelsen dynamisk og foranderlig. I hans maleri optræder forskellige kulturer, tider og steder side og side med personlige erindringsspor og symboler. Hvert maleri er som en åben scene eller en løsrevet filmsekvens, som inviterer publikum ind i nye, dragende verdener fulde af billeder, sprog og kultur.

Share