Kan retsag tving Banksy til at stå frem?

Kan retsag tving Banksy til at stå frem?

Banksy er et pseudonym for en verdensberømt politisk kunstner og aktivist. Siden 1990’erne er Banksy dukket op med graffiti, gadekunst, film og meget andet over hele verden. Stort set altid med et politisk motiv.

Ingen ved hvem der står bag Banksy. Men nu kan en retsag måske tvinge identitet på kunstneren frem. Det skriver The Guardian. To kunstsamlere har lagt sag an mod virksomheden Pest Control, der er det eneste sted, hvor ægtheden af Banksys værker officielt kan konfirmeres. Pest Control har tilsyneladende ikke svaret på en henvendelse fra de to kunstsamlere, Nicky Katz og Ray Howse, om en forspørelse af ægtheden på et Monkey Queen print, der er lavet i 150 eksemplarer, og som de to har opkøbt.

Efter tre års ventetid uden svar har de to kunstsamlere lagt sag an mod Pest Control for kontraktbrud.

Flere har forsøgt at afsløre identiteten bag Banksy. Mange har budt på Robert Del Naja fra Triphip bandet Massive Attack.

Share